Bedrijfsverhuizing

Een geslaagde bedrijfsverhuizing begint met een zorgvuldige voorbereiding. Je wilt dat je onderneming ook tijdens de verhuisperiode zo normaal mogelijk functioneert. Klanten moeten zo min mogelijk hinder ondervinden van de voorgenomen bedrijfsverhuizing. Bereikbaarheid is daarbij van groot belang. Een bedrijfsverhuizing kun je zelf doen, maar ook gedeeltelijk uitbesteden aan ervaren verhuizers.

Professionele bedrijfsverhuizing

De verhuizing van je bedrijf coördineer je het liefste zelf. Informeer ook eens bij meerdere verhuisbedrijven naar de mogelijkheden. Zo heb je zelf het overzicht en de regie, maar besteed je het zware werk uit aan ervaren verhuizers. Professionele verhuisbedrijven hebben dagelijks te maken met verhuizingen. Van de standaard verhuizing tot complexe verplaatsingen waar meerdere afdelingen tegelijkertijd verhuist moeten worden. Informatie inwinnen is een eerste stap naar een professionele bedrijfsverhuizing die vlekkeloos verloopt. Zo kom je meer te weten over de voordelen van een draaiboek waar de hele bedrijfsverhuizing in gepland wordt en wie waar verantwoordelijk voor is. Een draaiboek is tijdens een bedrijfsverhuizing ook een ideale handleiding voor eventuele medewerkers. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is en wat wanneer gebeurt tijdens de verhuisperiode. Verhuisbedrijven beschikken daarnaast over de nodige hulpmiddelen en vaardigheden die een verhuizing op een vlotte manier mogelijk maakt.

Wat kost een bedrijfsverhuizing?

Uiteraard is zelf verhuizen vaak een goedkope manier. Wil je echter ook tijdens de verhuizing voor klanten en afnemers bereikbaar zijn dan is het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf een aanrader. Maar wat kost het inhuren van een verhuisbedrijf? De uiteindelijke kostprijs hangt af van de omvang en complexiteit van de verhuizing. Zo is het verhuizen van een twee persoonskantoor goedkoper dan wanneer je met twintig medewerkers van adres verandert. Wil je in het weekend verhuizen? Let dan op dat verhuisbedrijven in het weekend andere tarieven hanteren dan op weekdagen. Vaak kun je hier afspraken over maken. Om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen ben je soms op het weekend aangewezen als het op verhuizen aankomt. Sommige verhuizers bieden ook een spoedservice aan. Dat houdt in dat je op een supersnelle manier je bedrijf kunt verhuizen. Deze service heeft soms wel extra kosten. Vraag altijd bij meerdere verhuisbedrijven een offerte aan voor de geplande bedrijfsverhuizing. Tarieven lopen uiteen en zijn onder meer afhankelijk van:

• De bedrijfslocatie en de omvang van de onderneming
• Het verhuismateriaal dat wordt ingezet
• Gebruik van extra services, zoals het (de)monteren van inventaris
• Voorrijkosten

Door meerdere offertes voor een bedrijfsverhuizing aan te vragen weet je zeker dat je degelijk vergelijkingsmateriaal hebt. Soms kun je nog wat van de offerteprijs krijgen. Gebruik maken van een professioneel erkend verhuisbedrijf betekent dat je inventaris tijdens het transport verzekerd is.

 Naar boven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *