De koeriersdienst, hoe werkt dat nu eigenlijk?

Koeriersdiensten zijn firma’s die voor jou je brieven of pakketten op een snelle wijze op bestemming afleveren. Bij koerier Brabant kun je daar ook absoluut vanuit gaan!

 

Hoe werken zij?

 

Je kan een koeriersdienst aanspreken via telefoon, of via internet. Je geeft eenvoudigweg het ophaaladres op, en zij komen het pakketje afhalen. De verdere administratieve regelingen doen zij. Zij bezorgen het pakket op het leveradres.

 

Wat kost het?

 

De prijs is afhankelijk van verschillende zaken.
De afstand speelt natuurlijk een rol: aantal kilometers, binnenland of buitenland.
Ook de grootte van je pakket is belangrijk. Heel grote pakketten laat je liever door een gewone vervoersmaatschappij verzenden.
Daarnaast speelt de tijd een rol. Wil je heel snel laten leveren, dan gaat de koeriersdienst rechtstreeks van ophaal- naar afleveringsadres. Mag het minder snel, dan gaat jouw pakketjes met de grote hoop mee met andere leveringen.
En zoals in alle zaken speelt het ook een rol hoe vaak jij met die koeriersdienst werkt: goeie klanten krijgen korting.

 

Is mijn pakje veilig?

 

Ja, vast en zeker!
Ten eerste krijg jij een bewijs van ophaling. Hierop is een code vermeld. Bij de goeie koeriersdiensten kan jij via internet jouw pakketje volgen. De koeriersdiensten mogen enkel aan de persoon leveren die jij aanduidde. Is deze niet beschikbaar, dan laten ze een berichtje na en kan hij het pakket gaan ophalen in hun kantoor. Je kan ook een bewijs van aflevering opvragen.
Bovendien betaal jij bij het verzenden ook een verzekering, die verlies en diefstal dekt.

Koeriersdiensten lopen, rijden, vliegen, … de hele wereld rond. Ook voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *