De transportsector staat nooit stil

De transportsector staat letterlijk en figuurlijk nooit stil. We zien de komende jaren twee trends de sector domineren: milieubewustzijn en ‘the internet of things’. Het milieu staat al langer centraal. De komende tijd wordt dit een onlosmakelijk onderdeel van ieder bedrijf. De mogelijkheden van het internet binnen de transportsector staan daarentegen nog veel meer in de kinderschoenen. Hieronder meer informatie over beide trends.

Zorgen voor het milieu is zorgen voor je toekomst

Nadenken over mogelijkheden om een milieuvriendelijke organisatie te worden, is tegenwoordig niet alleen een kwestie van principes. De kosten van energie en grondstoffen worden steeds hoger. Daardoor is zorgen voor het milieu ook zorgen voor je portemonnee. Bovendien is dit wat de klant meer en meer verwacht. Er zijn tal van manieren waarop de transportsector meer bewust met het milieu om kan gaan. Het type vervoermiddel is uiteraard de meest logsiche plek om te starten. Maar ook alle kleinere bedrijfsprocessen dragen bij. Zo scheelt het enorm om je vloot met vrachtwagens te wassen met regenwater.

The internet of things

The internet of things is een term die je wellicht wel eens hebt gehoord, maar waarschijnlijk niet in relatie tot de transportsector. Grofweg houdt de term in dat ‘dingen’ met elkaar kunnen gaan ‘praten’ dankzij internet. Dat kan van alles zijn: de term is breed. De mogelijkheden binnen de transportsector zijn dan ook oneindig. Pallets die aangeven hoeveel goederen ze bevatten. Heftrucks die zichzelf kunnen sturen. Zelfs voor het fileprobleem kan the internet of things mogelijk uitkomst bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *