Goed voorbereid op autovakantie

Geplaatst

De vakantie staat weer voor de deur en dit jaar gaat u voor het eerst met de auto weg. Maar heeft u enig waar u aan moet denken als u met de auto op vakantie gaat? En welke papieren en veiligheidsaccessoires moeten er me moeten? Dit artikel vertelt u er meer over.

Voordat u vertrekt
Zorg er voor dat de auto tiptop in orde is voordat u vertrekt. Kijk of het oliepeil op orde is en vul deze indien nodig bij. Hetzelfde geldt voor de koelvloeistof. Daarna bekijkt u de bandenspanning, de juiste spanning verschilt per automerk maar gemiddeld is dit 2,5 bar. Onthoud hierbij goed dat de banden koud moeten zijn als u de spanning bekijkt en vergeet niet dat de spanning van banden op dezelfde as gelijk moeten zijn. Ook het reservewiel moet gecontroleerd worden. Is het ventieldopje defect? Zorg dan direct voor een nieuwe. Tot slot kijkt u of de lichten het doen, in sommige landen is het ook verplicht om overdag met licht te rijten.

De groene kaart
De groene kaart mag u zeker niet vergeten. Dit is een nationaal verzekeringsbewijs en ziet er in heel Europa hetzelfde uit. Makkelijk, want zo is deze voor iedereen te begrijpen. U krijgt de groene kaart van uw autoverzekering en hier staat onder andere een nummer op van de alarmcentrale die u nodig heeft in noodgevallen.

Essentiƫle spullen bij pech
Mocht u onverhoopt toch langs de kant van de weg komen te staan, dan kunt u gebruik maken van een noodgevallen kit. Deze dient u dan vooraf wel in de auto te leggen. Het is aan te raden om de volgende dingen in de auto te hebben:

Ingeblikt eten (plus blikopener)
Zaklamp (met batterijen)
Reserve lampen
Startkabels
Dekentjes
Paraplu
EHBO

Diefstal en inbraak
Het is helaas niet altijd te voorkomen, maar u kunt wel voorzorgsmaatregelen treffen tegen diefstal en inbraak. Laat geen waardevolle spullen in het zicht in de auto liggen en zorg er in ieder geval voor dat u de autopapieren bij zich heeft. Laat ze dus niet in het dashboardkastje liggen, dit scheelt een hoop gedoe als u aangifte moet doen.

 

Bron: UnitedConsumers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *