Harmonica rollenbanen

Rollenbanen worden tot de interne transportsystemen gerekend in een bedrijf. Een rollenbaan wordt vooral toegepast om loopafstanden met bijvoorbeeld dozen klein te houden. Het is ook van belang dat een rollenbaan ervoor zorgt dat er niet veel en te lang getild moet worden. Dat komt zowel de werknemer als de werkgever ten goede. De werknemer zal niet zo snel rugklachten hebben wanneer hij gebruik kan maken van rollenbanen. Dat is natuurlijk ook voor de werkgever van belang omdat er dan minder ziekteverzuim is.

Systemen
Rechte rollenbanen
Je hebt rechte rollenbanen waar je het product op plaatst en doordat de baan een beetje aflopend is zal het product, wat op de rollenbaan staat, voortbewegen. Er zijn er ook die elektrisch worden aangedreven voor grote en kleine hoeveelheden.

Telescoop rollenbanen
Deze rollenbanen zijn gemakkelijk voor het laden en lossen van containers. De hoogte van de rollenbaan is instelbaar. Wanneer een container tijdens het lossen verder leeg raakt kan men hem door de telescopische constructie verder de container intrekken. Hierdoor blijven, dankzij deze constructie, de loopafstanden toch klein. Omdat de aanschafkosten van een dergelijke rollenbaan gering is, zijn ze ook geschikt voor bedrijven die niet veel loswerk per week hebben.

Harmonica rollenbanen
Vaak zal het in een bedrijf, dat veel los- en laadwerk heeft, voorkomen dat een rollenbaan te kort zal zijn of eventueel het product om een hoek gelost of verplaatst moet worden. Voor deze manier van lossen of laden kan men dan harmonica rollenbanen gebruiken. Door de harmonica constructie van Eslogic kan men hem eenvoudig langer maken met of zonder een bocht. Uitgetrokken vormt zo’n rollenbaan een lange vervoersmogelijkheid. Wanneer er vaak bochten moeten worden overbrugd dan zal men een dergelijke rollenbaan in veel gevallen elektrisch aandrijven. Door zijn harmonica constructie die een dergelijke rollenbaan heeft is hij compact weg te zetten. Hij vormt dan in zijn uitgetrokken toestand een lange rollenbaan van bijvoorbeeld uit het magazijn naar de container. Wanneer hij elektrisch wordt aangedreven zal de aanschafprijs hoger zijn dan zonder een elektrische aandrijving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *