Het transport van vrachtwagens

We hebben in Nederland met zijn allen een maatschappij opgebouwd die grotendeels is gebaseerd op de handel. Het kopen en verkopen van goederen zit ons Nederlanders als het ware in het bloed.

Er zijn twee takken van bedrijvigheid die daar uit voortkomen en waar ook weer veel mensen van leven, het vervoer en de dienstverlening. Voor het vervoer zetten we graag vrachtwagens in.

Vrachtwagenvervoer in Nederland.

Er zijn 11.947 vervoerbedrijven in Nederland. Het vrachtwagentransport vervoerd een kleine 540 miljoen ton goederen per jaar. Kijk elke dag eens goed om je heen, er is niet veel van wat je ziet dat niet op een of andere manier over de weg is vervoerd, met vrachtwagens natuurlijk.

Het vrachtwagenvervoer zorgt voor ongeveer 128 000 arbeidsplaatsen in ons land. Dat zijn natuurlijk niet allemaal truckers, ook het personeel dat wat minder direct betrokken is bij het rijden op een vrachtwagen tellen we mee.

De heftruckchauffeurs die in het warehouse zorgen voor het interne vervoer van goederen en die natuurlijk de vrachtwagens laden en lossen, zijn net zo belangrijk als de chauffeurs. Maar vergeet ook de orderlopers niet, die bestellingen van klanten klaarmaken. Die bestellingen worden bij veel bedrijven netjes op (omgekeerde) volgorde geladen in vrachtwagens en een voor een op tijd afgeleverd door de chauffeurs.

Het vrachtwagentransport in Nederland, Europa en de wereld, iedereen heeft er wel mee te maken en iedereen is er meer of minder van afhankelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *