Hoe te besparen op je verhuizing?

Geplaatst

Wanneer je gaat verhuizen dan dien je dit goed te organiseren en een strakke planning te maken. Dit doe je om zo zo efficiënt mogelijk te verhuizen en het niet langer te laten duren dan nodig is. Verhuizen kost ook het nodige geld. Een goede kostenberekening is dan ook essentieel. Hierbij daarom enkele tips, waarmee je tijdens je verhuizing kosten kunt besparen.

Niet in het weekend

Hoewel je zelf heel veel kunt verhuizen, blijven de grote meubelstukken en apparaten vaak nog staan, omdat je daar een aanhanger of een busje voor nodig hebt. Wanneer je dit niet zelf doet, maar het laat doen door een verhuisbedrijf, kun je dit het beste op een doordeweekse dag laten doen. Omdat de meeste mensen juist in het weekend verhuizen, springen verhuisbedrijven daar op in en berekenen een weekendtoeslag. Je betaald bij een verhuisbedrijf dus onnodig meer omdat je hen in het weekend laat komen.

Opruimen

Voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen kun je al veel voorbereiden. Ga bijvoorbeeld alvast al je kasten en lades door en bekijk al je papierwerk en overige paperassen. Vraag je af of het echt allemaal nodig is om mee te nemen? Vaak kun je heel veel zaken al weggooien en dat hoef je dan tenminste niet meer te verhuizen. Neem bijvoorbeeld handleidingen van apparaten die je allang niet meer hebt of die stuk zijn. Dit soort zaken hoef je niet meer mee te nemen en in te pakken. Op deze manier kun je al een paar dozen besparen en kan je ook tijd besparen op de inhuur van een verhuisbedrijf of een gehuurd voertuig. Gooi dus zoveel mogelijk weg wat je echt niet meer nodig hebt, want dan bespaard zeker geld.

Dozen om spullen in te pakken

Verhuisdozen kunnen best wel duur zijn. Je betaald zo een paar euro voor één verhuisdoos. Dat is natuurlijk geen probleem als je voldoende budget hebt, maar wanneer je zuinig aan wilt doen kun je hier ook op besparen. Je kunt ruim voor de verhuizing alvast dozen gaan verzamelen. Wanneer je boodschappen doet, kijk dan alvast in de supermarkt of er nog goede dozen over zijn die je alvast mee kunt nemen. Als je een supermarktmedewerker vraagt of hij of zij wat dozen voor je achter wil houden, zullen ze daar vaak geen probleem mee hebben. Op deze manier kun je in ieder geval al op dure verhuisdozen besparen.

Heb je recht op vergoedingen?

Er kunnen redenen zijn om te verhuizen, waarbij je recht hebt op een vergoeding, zoals een verplichte verhuizing omdat je huurhuis gesloopt wordt of voor je werk. Dit zijn vaak vergoedingen waar je zelf om moet vragen. Kijk dus goed na op welke vergoedingen je eventueel recht hebt.

Meer info: tpc-logistics.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *