Milieuvriendelijker rijden met AdBlue

Geplaatst

AdBlue wordt steeds vaker gebruikt bij dieselmotoren. Het mengsel van ureum en water werkt namelijk heel erg goed. Je kunt de uitstoot van schadelijke gassen ermee beperken, hoe dat werkt lekker we uit in deze blog.

AdBlue, wat is het precies?

Het is een oplossing die ervoor zorgt dat de uitstoot van stikstofoxiden wordt omgevormd tot stikstof en water. Het grootste deel van de schadelijke stoffen wordt aangepakt. AdBlue bestaat zal uit 67,5 procent water en 32,5 procent ureum. het wordt toegevoegd aan het uitlaatsysteem. Hoe kan het zijn dat dit middeltje wordt omgezet naar water en stikstof?

Dit komt doordat het ureum uit koolstofgas en ammoniak bestaat. Als het ureum de 80 graden bereikt, dan gaat het NH3 produceren. NH3 staat voor ammoniak in gasvorm. Deze chemicali├źn zorgen voor de afbraak van de stikstofoxiden en zet deze om in water en stokstof. Zorg ervoor dat je het product niet op koude plaatsen bewaard, bij -11 graden zal het bevriezen. AdBlue is biologisch afbreekbaar, er komt dus helemaal niets schadelijk bij kijken!

Is het gevaarlijk?

Het is niet heel gevaarlijk, maar je moet er alsnog voorzichtig mee om gaan. AdBlue is in ieder geval niet explosief. Mocht je er mee in aanraking komen met de handen, dan is het slim om je handen goed te wassen. Ook op je kleding en andere stoffen kan het vervelende plekken achterlaten. Wanneer het op de grond terecht komt kunnen er gladde plekken ontstaan. Voor al deze punten geldt: goed schoonmaken met water. Dan is er niets meer aan de hand!

Een AdBlue tank vullen

Het reservoir kun je bijvullen door middel van de navulbussen. Deze zijn zo gemaakt dat dit heel handig gaat. Een trechter kan in dit geval natuurlijk altijd van pas komen, zo gaat het nog net iets handiger. Vul de tank alleen bij wanneer het nodig is, teveel AdBlue kan gaan kristalliseren. Milieuvriendelijker rijden wordt realiteit met AdBlue.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *