Naar Spanje, en weer terug!

Er zijn verschillende grote bedrijven die gespecialiseerd zijn in wegtransport naar Spanje. Er worden onder meer bloemen naar Spanje vervoerd. Dit gebeurd uiteraard met vrachtwagens die hier helemaal voor zijn ingericht. De condities in de vrachtwagens zijn uitermate geschikt om bloemen in te vervoeren. Er worden ook wel sinaasappels vanuit Spanje naar Nederland vervoerd door middel van wegtransport. Daarnaast gebeurd het wel dat er tijdens het wegtransport naar Spanje gebruik wordt gemaakt van grote internationale verhuiswagens, voor mensen die naar Spanje emigreren om daar hun dromen te kunnen najagen.

 

Vrachtwagens

 

Voor deze vormen van transport wordt gebruik gemaakt van vrachtwagens. De chauffeurs van deze vrachtwagens worden internationale chauffeurs genoemd. Ze maken vaak lange dagen en het gebeurd dan ook wel dat ze slapen in de cabine van de vrachtwagen, die tot slaapplek omgevormd kan worden. Zeker vanwege de duur van de reis (zeker 18 uur) en de regelgeving (na elke 2 à 3 uur een kwartier pauze) is een cabine die als slaapplaats kan worden omgetoverd geen overbodige luxe.

 

Ook koeriers gebruiken wegtransport

 

Wegtransport naar Spanje is niet alleen voorbehouden aan vrachtwagenbedrijven. Ook koeriersbedrijven kunnen wel gebruik maken van wegtransport om allerlei goederen naar Spanje te transporteren. Koeriersbedrijven die onder meer gebruik maken van de route wegtransport Spanje kunnen spoedritten aanbieden als dit nodig is. Ze kunnen binnen zeer korte tijd nadat u de opdracht hebt gegeven, gaan rijden zodat de goederen snel op de juiste plaats van bestemming in Spanje aankomen. De grote afstand speelt daarbij dus geen belemmerende rol. En de chauffeur, die slaapt wel een nachtje in zijn cabine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *