Onderhoudsbeurt auto

Geplaatst

Wat gebeurt er tijdens een onderhoudsbeurt aan uw auto. Vaak rekent u één bedrag af en is daarmee de kous afgedaan maar bent u benieuwd wat er nou daadwerkelijk gebeurt tijdens zo een onderhoudsbeurt, lees dan snel verder.

Ten eerste hebben wij vandaag de dag geen kleine en grote onderhoudsbeurten meer. Dit komt omdat auto’s veel langer meegaan dan voorheen. Tegenwoordig worden de beurten gekoppeld aan een kilometerstand. Deze stand wordt bepaald door de fabrikant. Tijdens een door de fabrikant vastgestelde beurt wordt meestal de remvloeistof vervangen, de koelvloeistof nagekeken en eventueel vervangen en er wordt naar de distributieriem gekeken. Dit zijn de hoofdredenen dat je jouw auto een beurt geeft.

Natuurlijk zijn er altijd extra werkzaamheden die tijdens een beurt worden verricht. Zo kijkt de garage vaak de status van de ruitenwissers en banden na. Vullen en verversen ze de motorolie van de auto. Dit zijn allemaal punten die op tijd dienen te gebeuren om eventuele ongelukken te voorkomen. Neem bijvoorbeeld de remleiding. Remvloeistof heeft de eigenschap om vocht te onttrekken. Wanneer dit proces plaats vindt kan je er de donder opzeggen dat de remleidingen gaan roesten. Een ander aspect wat tijdens een onderhoudsbeurt aan te pas komt is het nakijken van de accu. Zodat je in de winter niet langs de weg staat te wachten op de ANWB. Meestal loopt de monteur alle punten na die vereist zijn voor de apk.

Zoals eerder werd genoemd wordt de motorolie vervangen, vaak gebruiken garages  Kroon olie of Eurol olie om het motorolie te vervangen. Met het vervangen van de motorolie wordt ook het luchtfilter vervangen. De contactpunten worden nagekeken. De airco wordt grondig schoongemaakt en als laatst worden de kleppen verdeling nagekeken. Het merendeel van het werk is nakijkwerk en checken of alles nog in orde is.

De kosten voor het beurt zijn vaak hoog. Dit is vooral het geval bij oudere auto’s. Houdt per beurt rekening met een kostenpost van ongeveer 1000 euro. Hiermee weet je dat je wel goed zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *