Wat is een kentekencheck?

Heb jij een leuke auto op het oog, maar wil je wel zeker weten of de auto geen miskoop is? Een kentekencheck is de ideale manier om te achterhalen of de auto die je op het oog hebt, een goede koop is. Je wil natuurlijk geen auto kopen waar na de koop van alles mis mee blijkt te zijn. Een kentekencheck is een online tool om informatie over het voertuig te achterhalen op basis van het kenteken van het voertuig. Een kentekencheck is gratis, maar levert jou heel veel op. Hieronder leggen we uit hoe een kentekencheck precies werkt, waar je een kentekencheck kunt uitvoeren en wat nu precies het belang is van een kentekencheck.

Hoe werkt een kentekencheck?
Een kentekencheck kunt u gratis uitvoeren op de website van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Als u hier het kenteken van het voertuig invoert, krijgt u allerlei informatie over het voertuig. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of het voertuig als gestolen geregistreerd staat, hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad, wat het bouwjaar van het voertuig is, wat de datum van de eerste toelating van het voertuig is en eventuele toevoegingen die gedaan zijn door het RDW. De informatie die je krijgt naar aanleiding van een kentekencheck, kan je naast de informatie leggen die de verkopende partij jou geeft. Zegt de verkoper dat de auto een stuk minder oud is dan het bouwjaar dat uit de kentekencheck komt? Dan weet jij genoeg.

Het belang van een kentekencheck
Een kentekencheck zorgt er ten eerste voor dat jij kunt controleren of de verkopende partij de waarheid spreekt over een voertuig. Als de verkoper liegt over bepaalde gegevens van het voertuig, weet je eigenlijk direct zeker dat hij/zij iets te verbergen heeft over het voertuig. Het kan ook zijn dat de kentekencheck informatie geeft waar je anders misschien nooit om had gevraagd. Zo kan het zijn dat de kentekencheck aantoont dat de auto ontzettend veel verschillende eigenaren heeft gehad, en vaak verkocht is. Dit is niet iets waar je snel naar vraagt bij het kopen van een auto, deels omdat het kan zijn dat de huidige eigenaar niet eens weet hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Een kentekencheck kan hierin duidelijkheid geven en kan ervoor zorgen dat je een auto die ontzettend veel eigenaren heeft gehad tóch niet koopt; er moet tenslotte een reden zijn geweest voor al die mensen om de auto zo snel weer te verkopen.

 

Conclusie
Een kentekencheck is een gratis online tool, waarbij je het kenteken van een voertuig invoert. Je krijgt vervolgens informatie over het voertuig, waaronder informatie over het verleden van het voertuig, het aantal eigenaren dat het voertuig heeft gehad en of het voertuig als gestolen geregistreerd staat. Een kentekencheck kan je behoeden voor het maken van een grote fout, door een auto te kopen die na aankoop allerlei verborgen gebreken blijkt te hebben. Kortom: een kentekencheck is gratis, maar kan je behoeden voor een enorme miskoop die je uiteindelijk heel veel geld kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *